[O2] TUTORIAL - Montaż podświetlenia przestrzeni na nogi
Zwiń
X
-
Idealny.Zamieszczone przez Przemm81 Zobacz wpisCzy przewód 0,5 nie będzie za cienki do tych lampek?
Zostaw komentarz:
-
-
Zadowolony byłem bo pierwszy raz tam zaglądałem, wszystko ładnie i szybko poschodziło, no ale przez 38 lat życia się tak nie narzucałem mięsem jak przy zakładaniu tego plastiku.
Kompletnie się nie spodziewałem, że na tym polegnę.
Jeszcze jedno pytanie mam. Czy przewód 0,5 nie będzie za cienki do tych lampek? Bo akurat taki miałem pod rękąOstatnio edytowany przez Przemm81; 48613.
Zostaw komentarz:
-
-
A widzisz, to tu popełniłem błąd, bo nie wkładałem tego plastiku za próg.
Zostaw komentarz:
-
-
Tak. Zacznij od włożenia lewego dolnego rogu za plastik progu ,przy rączce otwierania maski. Musisz go tam wcisnąć. Reszta już będzie pasować.
Zostaw komentarz:
-
-
Poległem, wstyd się przyznać na czym... Plastiki zdjęte, pin dołożony, zakodowane, sprawdzone, działa. Prosta robota w 30 minut. Ale za cholere nie mogę założyć spowrotem osłony plastikowej pod kierownicą. Godzina zakładania, jak góra ok to doł odstaje, jak prawa strona ok to lewa nie pasuje, koszmar jakiś. Czy jest jakiś specjalny sposób zakładania tego plastiku?
Ta osłona wchodzi za osłone progu ?
Ostatnio edytowany przez Przemm81; 48613.
Zostaw komentarz:
-
-
krzynol a to nie bedzie czasem to samo co u mnie, czyli wszystko niby gra, ale prawdopodobnie jeszcze zastosowane sa algorytmy przed FL w sterownikach? Bynajmniej u mnie nie udało się nam tego ustawić. Mimo, że na MD jest opcja to regulacja nie działa online. Zmienia tylko podswietlenie po otwarciu auta, natomiast przy wlaczonym zaplonie tylko swieci na max.
Sprawdzałeś mi to, ale też rozłożyliśmy ręce, za dużo rzeźbienia.
Zostaw komentarz:
-
-
Pisz do spacewalker lub sendrek . Ewentualnie zapytaj tu - http://www.vag-serwis.eu/ może robią wysyłkowo.Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisz tym to jest mega problem by znaleźć gdzieś kogoś kumatego kto podniesie wersje.
Zostaw komentarz:
-
-
Tak w pin 50, inaczej by nie zadziałało podświetlenie. Cóż obawiałem się tego że MD jest za stary, z tym to jest mega problem by znaleźć gdzieś kogoś kumatego kto podniesie wersje.Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Wpisałeś się w jaki pin, w 50?
Zostaw komentarz:
-
-
A miałem koledze napisać aby podjechał do Ciebie.Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpiswszystko jest zrobione ori, maczałem w tym palce. jedyna opcja która mi do głowy przychodzi to licznik MD, bo jest dosyć stary soft i był dokładany
Zostaw komentarz:
-
-
wszystko jest zrobione ori, maczałem w tym palce. jedyna opcja która mi do głowy przychodzi to licznik MD, bo jest dosyć stary soft i był dokładany
Zostaw komentarz:
-
-
Wpisałeś się w jaki pin, w 50?Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisTo jakieś jeszcze Panowie macie pomysły co by było można spróbować zrobić?
Zostaw komentarz:
-
-
nie ma nowszychZamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisW sumie ostatnie znane mi to z wersją Q
Zostaw komentarz:
-
-
To jakieś jeszcze Panowie macie pomysły co by było można spróbować zrobić? Może zegary maxi dot a są za stare? W sumie ostatnie znane mi to z wersją Q
Zostaw komentarz:
-
-
gradek jak dla mnie to kolega ma BCM-a i to z tych highend-owych.Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisCentralna elektryka: 1K0 937 087 AN,
Zostaw komentarz:
-
-
Rozumiem że masz na myśli Brodnetz że ma stary soft ?Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
To obawiam się że będzie u Ciebie jak u Kolegi naver
Założyliśmy i jest jak u Ciebie a to przez stary soft w module wszystko szaleje, nie da się regulować z MD. Albo działa ustawianie na opak.
Zostaw komentarz:
-
-
To obawiam się że będzie u Ciebie jak u Kolegi naverZamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisAuto jest z końcówki 2009 roku jest to wersja FL
Założyliśmy i jest jak u Ciebie a to przez stary soft w module wszystko szaleje, nie da się regulować z MD. Albo działa ustawianie na opak.
Zostaw komentarz:
-
-
Odgrzeje trochę temat, zamontowałem podświetlenie na nogi i mam ciekawą przypadłość otóż w ciągu dnia nie ma u mnie w Maxi Dot funkcji sterowania natężeniem oświetlenie przestrzeni na nogi po zapłonie, po zmroku kiedy czujnik zmierzchu wyczai że światła trzeba zapalić nagle osławiona opcja w menu pojawia się i mogę się nią bawić. Co ciekawe w ciągu dnia podświetlenie mi nie działa w trakcie jazdy steruje tym czujnik zmierzchu, gdy wyłączę funkcję auto i odpale światła mijania oświetlenie zaczyna działać, natomiast osławionego menu jak nie było tak nie ma. Pojawia się tylko wieczorem. Przy otwarciu drzwi wszystko działa poprawnie. Z czego to wynika? czy to tak powinno działać ? Miał ktoś z was taką przypadłość ? Dodam że kodowanie wykonane według tego co opisywał Krzynol więc nie może być po prostu źle. Centralna elektryka: 1K0 937 087 AN, Zegary: 1Z0 920 843 B.
Zostaw komentarz:
-
-
Już zamówione, będziemy przerabiać. Dzięki i pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: